Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodzwonki smażonego
karpia według uznania
seler 0,5 sztuk
pietruszka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
liść laurowy 2 sztuk
goździki 3 sztuk
pieprz 5 ziarna
cukier według uznania
sól według uznania
ocet 1 szklanekWykonanie:Oczyszczone warzywa pokroić w plasterki, zalać 2 szklankami
wody, dodać
przyprawy korzenne oraz
sól i
cukier do smaku. Gotować 20 minut. Dolać
ocet i ponownie przyprawić. Ostudzona marynata zalać dzwonka
karpia ułożonego w słoiku. Zakręcić i odstawić na 6 godzin. Przechowywać w lodowce nie dłużej jak 5 dni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: