ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomleko 0,5 szklanekdrożdże suszone 7 gramówcukier 75 gramówcukier 1 łyżek stołowychmąka 300 gramówcukier waniliowy 1 sztuksól 1 szczyptamasło 100 gramówczekolada gorzka 30 gramówmieszanka kandyzowanych owoców 50 gramówskórka cytrynowa w cukrze 50 gramówżółtka 3 sztukcukier puder 1 łyżek stołowychciasteczka małe według uznaniaWykonanie:Drożdże wymieszać z łyżką cukru i ciepłym mlekiem. Wymieszać przesiana mąkę, z cukrem, cukrem waniliowym, solą, dodać dodać drożdże, masło oraz żółtka i zagnieść gładkie ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Posiekana czekoladę, owoce kandyzowane oraz skórkę cytrynową zagnieść razem z ciastem na podsypanej mąka stolnicy. Uformować rulon i podzielić go na 12 części. Uformować z nich kulki i umieścić w natłuszczonych, obsypanych maka foremkach. Pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. Babeczki piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Na wierzchu posypać cukrem pudrem i ozdobić ciasteczkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: