ßßß Cookit - przepis na Włoska zupa pomidorowa

Włoska zupa pomidorowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 400 gramów
pomidory siekane z ziołami 1 puszka
woda 150 mililitrów
cebula 2 sztuk
czosnek 2 sztuk
oliwa z oliwek 50 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
natka piertruszki według uznania
śmietanka 18% Pilos według uznania
Wykonanie:
Oczyszczona cebule i czosnek drobno posiekać. Sparzone wrzątkiem pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki. W rondlu na rozgrzanej oliwie zeszklić cebule z czosnkiem, dodać przygotowane pomidory, siekane pomidory z ziołami, wlać wodę, doprawić solą, gotować pod przykryciem 30 minut. Gotowa zupę doprawić do smaku pieprzem i rozlać do miseczek. Bezpośrednio przed podaniem włożyć do każdej miski łyżkę gęstej śmietany i posypać posiekana natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9355/Wloska-zupa-pomidorowa