Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 400 gramów
pomidory siekane z
ziołami 1 puszka
woda 150 mililitrów
cebula 2 sztuk
czosnek 2 sztuk
oliwa z oliwek 50 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
natka piertruszki według uznania
śmietanka 18% Pilos według uznaniaWykonanie:Oczyszczona
cebule i
czosnek drobno posiekać. Sparzone wrzątkiem
pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki. W rondlu na rozgrzanej
oliwie zeszklić
cebule z
czosnkiem, dodać przygotowane
pomidory, siekane
pomidory z
ziołami, wlać
wodę, doprawić
solą, gotować pod przykryciem 30 minut. Gotowa zupę doprawić do smaku
pieprzem i rozlać do miseczek. Bezpośrednio przed podaniem włożyć do każdej miski łyżkę gęstej
śmietany i posypać posiekana
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: