Wykonanie
Większość z Was na pewno zna tę surówkę. Chciałam ją przypomnieć bo sama o niej zapomniałam a jest przepyszna. Zazwyczaj robi się ją późnym latem kiedy
pomidory są z krzaczka i mocno czerwone ale nie mogłam się powstrzymać żeby jej nie zrobić :) Dla tych, którzy nie znają zachęcam, świetna do ziemniaczków. Łatwa i szybka w przygotowaniu.
Składniki :
pomidory ilość dowolna
cebula ilośćdowolna alenie za dużo na 4
pomidory dałam jedną średnią200 ml
śmietany 18%sól,
pieprz lub
czosnek granulowany do smaku
Pomidory kroimy na mniejsze kawałki, byle jak.
Cebulę p0rzekrajamy na pół i tniemy w piórka. Wrzucamy wszystko do miski, przyprawiamy
solą,
pieprzem ewentuyalnie jak ktoślubi
czosnkiem granulowanym. Odstawiamy na chwilę aż
pomidor puści sok, jakiś 5 min. Po tym czasie zalewamy
śmietaną, mieszamy.Smacznego :)Przepis bierze udział w akcji : Ekspresowo w kuchni