ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka czerwona 1 sztukkukurydza konserwowa (kolby)1 puszkabulion warzywny 1 litrówmakaron 200 gramówsos sojowy 2 łyżek stołowycholej sezamowy 2 łyżek stołowychkolendra według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną paprykę pokroić na małe kawałki, a kolby kukurydzy przekroić na połówki i poddusić, mieszając, na rozgrzanym w rondlu oleju. Dodać bulion i gotować na małym ogniu 5 minut. Wrzucić makaron i gotować kolejne 5 minut. Do zupy dodać sos sojowy, olej sezamowy i odrobinę posiekanej kolendry.Uwagi:Można też wykorzystać makaron z zupek chińskich (nie gotować go tylko przygotować w/g przepisu na opakowaniu).Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: