ßßß Cookit - przepis na Zupa cebulowa z parmezanem

Zupa cebulowa z parmezanem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 4 sztuk
parmezan starty 200 gramów
chleb razowy 1 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Obrane cebule, pokroić w cienkie plasterki i usmażyć na lekko złoty kolor,zalać gorącym bulionem i gotować przez około 20 minuyt.
Ciemny chleb pokroić w kostkę, zarumienić na patelni.
Do bulionówki rozsypać tuż przed podaniem grzanki , zalać wrzącą zupą i posypać parmezanem.
Uwagi:
zamiast chleba razowego można dodać bułkę wrocławską
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Zupy
Zupy weg.
Komentarze:
Autor: majka
Data: 2011-02-25
Zupa jest rewelacyjna.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3547/Zupa-cebulowa-z-parmezanem