Wykonanie
Przyznaję się, przepis nie jest mój, ale cioci Aldony ;-) Jest tak genialny, że musiał znaleźć się na tej stronie - jedyny problem jest taki, że prawie wszystkie składniki dodaje się 'na oko'. Jeszcze raz na prawdę gorąco polecam!Składniki1
śmietana 18% do zupkawałek
łososia wędzonego na zimno (musi być na zimno, na ciepło nie wyjdzie)około 2
cebulopakowanie pennepieprz/sólodrobina
parmezanuZaczynamy od ugotowania penne według instrukcji.
Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na masełku (lub
oliwie z oliwek), aż będzie szklista. Następnie dodajemy
śmietanę oraz
łososia również pokrojonego w kosteczkę i czekamy jak sos
zrobi się w miarę jednolity (
łosoś się rozdrobni, ale na pewno się nie rozpuści :D). Dodajemy gotowe penne i mieszamy ;-) Voila!Smacznego!O.