Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
mleko 1 szklanek
woda 1 szklanek
jajka 2 sztuk
sól 1 szczypta
olej według uznania
cebula 4 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
ser żółty 3 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowychgałka muszkarołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto: przesiana
make zmiksować z
mlekiem,
wodą,
jajkami oraz szczypta
soli i odstawić na 15 minut.Z ciasta na rozgrzanym
oleju usmażyć cieniutkie naleśniki.Farsz: oczyszczona
cebule posiekać i udusić na
maśle, dodać
tartą bułkę i
starty ser, doprawić do smaku
pieprzem oraz
sola. Gdy masa ostygnie, dodać
żółtko i wymieszać.Farsz rozkładać na naleśnikach, każdy składać, formując nieduże krokiety.Przed podaniem panierować w
jajku oraz
bułce tartej i podsmażyć na
oleju. Podawać do zupy grzybowej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.WigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: