ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomorele suszone 200 gramówśliwki suszone 300 gramówgruszki wędzone 2 sztukjabłka suszone 100 gramówcytryna 1 sztukpomarańcze 0,5 sztukcukier 200 gramówlaska cynamonu 1 sztukgoździki 5 sztukporto 100 mililitrówWykonanie:Umyte owoce namoczyć w ciepłej wodzie. Zagotować 3 litry wody z cukrem oraz przyprawami korzennymi. Dodać owoce, sok z cytryny, połowę pomarańczy oraz wrzucić do kompotu jedna połówkę wyciśniętej cytryny. Gotować na małym ogniu ok. 60 minut. Wyjąć cytrynę i pomarańcze. Wlać wino. Kompot podawać na zimno lub na ciepło.Uwagi:Porto można zastąpić marsali.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: