ßßß Cookit - przepis na Kompot z suszu

Kompot z suszu

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
morele suszone 200 gramów
śliwki suszone 300 gramów
gruszki wędzone 2 sztuk
jabłka suszone 100 gramów
cytryna 1 sztuk
pomarańcze 0,5 sztuk
cukier 200 gramów
laska cynamonu 1 sztuk
goździki 5 sztuk
porto 100 mililitrów
Wykonanie:
Umyte owoce namoczyć w ciepłej wodzie. Zagotować 3 litry wody z cukrem oraz przyprawami korzennymi. Dodać owoce, sok z cytryny, połowę pomarańczy oraz wrzucić do kompotu jedna połówkę wyciśniętej cytryny. Gotować na małym ogniu ok. 60 minut. Wyjąć cytrynę i pomarańcze. Wlać wino. Kompot podawać na zimno lub na ciepło.
Uwagi:
Porto można zastąpić marsali.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9791/Kompot-z-suszu