Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
morele suszone 200 gramów
śliwki suszone 300 gramów
gruszki wędzone 2 sztuk
jabłka suszone 100 gramów
cytryna 1 sztuk
pomarańcze 0,5 sztuk
cukier 200 gramówlaska
cynamonu 1 sztuk
goździki 5 sztuk
porto 100 mililitrówWykonanie:Umyte
owoce namoczyć w ciepłej wodzie. Zagotować 3 litry
wody z
cukrem oraz przyprawami korzennymi. Dodać
owoce,
sok z cytryny, połowę
pomarańczy oraz wrzucić do kompotu jedna połówkę wyciśniętej
cytryny. Gotować na małym ogniu ok. 60 minut. Wyjąć
cytrynę i
pomarańcze. Wlać
wino. Kompot podawać na zimno lub na ciepło.Uwagi:
Porto można zastąpić
marsali.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: