Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ogórki 4 kilogramów
papryka czerwona 4 sztuk
cebula 0,5 kilogramów
seler 1 sztuk
gorczyca 2 łyżek stołowych
sól 1 szklanek
woda 6 szklanek
cukier 3,5 szklanek
ocet spirytusowy 3 szklanekWykonanie:Oczyszczoną
cebule pokroić w talarki, a
paprykę,
seler i nieobrane
ogórki w słupki. Wszystko wymieszać, zasypać
solą i zalać 9 szklankami zimnej
wody. Odstawić na 3 godziny. Odcedzić i włożyć do wyparzonych słoików. Do każdego wsypać
gorczycę.Zalewa: zagotować 6 szklanek
wody z
cukrem i
octem. Mieszać, aż
cukier się rozpuści.Gorącym płynem zalać składniki w słoikach. Zakręcić i wstawić do garnka z
wodą. Gotować 3 minuty. Pozostawić w garnku do ostygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: