Wykonanie
Sąsiadka podarowała nam słoiczek
ogórków w zalewie
curry dodając od razu przepis, twierdząc, że zapewne zrobimy. Nie myliła się. Ostrożne podchodzę do
curry w przepisach, ale tutaj jego ilość jest wyważona i bardzo dobrze się łączy z resztą składników. Polecam.1 kg
ogórkówliście
selera2
cebuleZalewa:1 litr
wody3/4 szklanki
octu1 szklanka
cukru1 łyżka
soli2 płaskie łyżki
curry1 łyżeczka
gorczycyZagotować wszystkie składniki zalewy, ostudzić.
Ogórki pokroić w plasterki. Do słoików na spód włożyć liść
selera, następnie
ogórki pokrojone w plastry, na wierzch plaster
cebuli. Zalać zalewą. Słoiki gotować w wodzie 5 minut. Wyjąć z
wody po 10 minutach. Gotowe.
Smacznego!