ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopapryka czerwona 2 sztukpomidory zielone 2 kilogramówcebula 2 sztuksól 2 łyżek stołowychwoda 2 litrówkwasek cytrynowy 2 łyżek deserowychpieprz 3 ziarnaziele angielske 2 ziarnaczosnek 1 ząbkicukier 150 gramówWykonanie:Umyte pomidory pokroić w plastry grubości 5 mm. Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka, posolić oraz przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 11 h. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski.Zalewa: wodę zagotować z cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.W słoikach układać warstwami pomidory, paprykę oraz cebulę, przekładając je przyprawami. Do każdego słoika włożyć 3 ziarna pieprzu, 2 ziarna ziela angielskiego i jeden ząbek czosnku, wlać tyle zalewy, aby pokryła warzywa. Szczelnie zamknięte słoje pasteryzować: półlitrowe - 25 minut, a większe - 30 minut. Wystudzone przechowywać w chłodnym miejscu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: