ßßß Cookit - przepis na Karp po polsku

Karp po polsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 1 i 1/2 sztuk
cebula 2 sztuk
marchew 2 sztuk
seler 1/2 sztuk
natka pietruszki 1 sztuk
pieprz 4 sztuk
gorczyca 3 sztuk
goździki 2 sztuk
liść laurowy 1 listków
cytryna 1/2 sztuk
piwo słodowe 1/2 litrów
ocet winny 1 łyżek stołowych
rodzynki 50 gramów
migdały 50 gramów
Wykonanie:
Karpia spraw, opłucz. Włóż do naczynia razem z cebulą, marchewką, selerami i natką pietruszki. Gotuj przez 25 minut na wolnym ogniu. Wyjmij rybę i ułóż na półmisku. Z wywaru rybnego i piwa słodowego przyrządź sos, dopraw octem winnym, rodzynkami migdałami, jeszcze raz zagotuj.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5982/Karp-po-polsku