« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegokarp 1 i 1/2 sztukcebula 2 sztukmarchew 2 sztukseler 1/2 sztuknatka pietruszki 1 sztukpieprz 4 sztukgorczyca 3 sztukgoździki 2 sztukliść laurowy 1 listkówcytryna 1/2 sztukpiwo słodowe 1/2 litrówocet winny 1 łyżek stołowychrodzynki 50 gramówmigdały 50 gramówWykonanie:Karpia spraw, opłucz. Włóż do naczynia razem z cebulą, marchewką, selerami i natką pietruszki. Gotuj przez 25 minut na wolnym ogniu. Wyjmij rybę i ułóż na półmisku. Z wywaru rybnego i piwa słodowego przyrządź sos, dopraw octem winnym, rodzynkamimigdałami, jeszcze raz zagotuj.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: