Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoprzecier ze świeżych
pomidorów 2 - 3 szklanek
bulion drobiowy 3 szklanek
papryka czerwona 1 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
lubczyk 1 gałązkilistki
bazylii według uznania
koperek według uznania
papryka mielona ostra według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
paprykę,
czosnek i
cebulę drobno posiekać, udusić na
oliwie, zalać
bulionem (może być z kostki) i gotować 5 min. Dodać przecier z
pomidorów,
lubczyk,
bazylię i wszystko dokładnie zmiksować. przyprawić zupę do smaku
cukrem, mielona
papryką,
pieprzem i
solą. Na talerzach udekorować
koperkiem. Podawać z paluszkami grissini lub
kukurydzianymi.Uwagi:Przecier ze świeżych
pomidorów można zastąpić dużą puszką
pomidorów pelati.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: