ßßß Cookit - przepis na Pomidorowa z papryką i ziołami

Pomidorowa z papryką i ziołami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
przecier ze świeżych pomidorów 2 - 3 szklanek
bulion drobiowy 3 szklanek
papryka czerwona 1 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
lubczyk 1 gałązki
listki bazylii według uznania
koperek według uznania
papryka mielona ostra według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną paprykę, czosnek i cebulę drobno posiekać, udusić na oliwie, zalać bulionem (może być z kostki) i gotować 5 min. Dodać przecier z pomidorów, lubczyk, bazylię i wszystko dokładnie zmiksować. przyprawić zupę do smaku cukrem, mielona papryką, pieprzem i solą. Na talerzach udekorować koperkiem. Podawać z paluszkami grissini lub kukurydzianymi.
Uwagi:
Przecier ze świeżych pomidorów można zastąpić dużą puszką pomidorów pelati.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7342/Pomidorowa-z-papryka-i-ziolami