Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
makaron wstążki 30 dekagramów
prawdziwki mrożone 25 dekagramów
cebula 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżek deserowych
masło 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz mielony biały według uznaniagałka
rozmarynu 1 sztukWykonanie:
Makaron ugotować al dente (na półmiękko), dokładnie osaczyć.
Cebulę obrać z łupin, drobno posiekać w kostkę, zeszklić na
maśle.
Grzyby pokroić na plasterki, dodać do
cebuli, podrumienić. Podlać 1/2 szklanki gorącej
wody, dodać
koncentrat pomidorowy, wymieszać, udusić. Przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Sos wymieszać z
makaronem, posypać
rozmarynem. Podawać niejadkom, bo pobudza apetyt.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-09Uwielbiam takie potrawy ale z
prawdziwkami nie jadłam jeszcze warto spróbować!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: