ßßß Cookit - przepis na Grzyby zapiekane

Grzyby zapiekane

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyb 80 dekagramów
tłuszcz 3 dekagramów
cebula 5 dekagramów
pieprz według uznania
sól według uznania
śmietana 0.2 litrów
ser tylżycki 5 dekagramów
masło 2 dekagramów
bułka tarta 2 dekagramów
Wykonanie:
Grzyby oczyścić, opłukać, większe pokrajać, mniejsze pozostawić w całości. Dusić do miękkości z tłuszczem, obraną, pokrajaną cebulą i 2-3 łyżkami wody. Sos odparować, do grzybów dodać sól i pieprz, wymieszać, ułożyć w kokilkach lub na półmisku do zapiekania, zalać śmietaną, posypać tartym serem zmieszanym z tartą zrumienioną bułką, skropić masłem. Wstawić do piekarnika i zapiec.
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Polecam!!!! Very nice :)))
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/192/Grzyby-zapiekane