ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówpapryczki czerwone pepperoni 4 sztukcebula 2 sztukboczek 150 gramówolej 2 łyżek stołowychfasolka czerwona konserwowa 200 gramówkukurydza konserwowa 200 gramównatka pietruszki 2 łyżek stołowychjajka 4 sztukmasło 1 łyżek stołowychpieprz Cayenne według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowane ziemniaki przekroić na pół. Oczyszczone papryczki pokroić w paseczki. Oczyszczoną cebulę przepołowić i pokroić w piórka, a boczek pokroić w paski.Do płaskiego naczynia włożyć pokrojone ziemniaki, cebulę oraz papryczkę. Oprószyć solą oraz pieprzem i skropić olejem. Całość obłożyć boczkiem. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, od czasu do czasu wymieszać. Kukurydzę i fasole osączyć z zalewy i 5 minut przed końcem pieczenia dodać do ziemniaków i wymieszać. Na roztopionym na patelni maśle usmażyć jajka sadzone i przełożyć na upieczone ziemniaki z boczkiem. Wstawić jeszcze na 3 minuty do piekarnika.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: