Wykonanie
2 października 2013
JAJECZNICA NA
BOCZKUSkładniki (2 porcje):5
jajek4 plasterki
boczku1
cebulka1 łyżka
masłasól do smakuszczypta
soliBoczek i
cebulkę kroimy w kosteczkę.Najpierw na patelnię wrzucamy
boczek i smażymy go na złoty kolor. Dodajemy
cebulkę.
Jajka rozbijamy do kubka, mieszamy je energicznie widelcem, żeby stworzyły jednolitą masę. Wlewamy je na patelnię. Gdy masa zacznie się ścinać dokładamy
masło. Smażymy jajecznicę, aż
masło się rozpuści, a
jajka całkowicie zetną. Posypujemy ją
solą (
boczek jest słony już sam w sobie, więc ostrożnie) i
pieprzem.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.