Wykonanie
            2 października 2013

JAJECZNICA NA 
BOCZKUSkładniki (2 porcje):5 
jajek4 plasterki 
boczku1 
cebulka1 łyżka 
masłasól do smakuszczypta 
soliBoczek i 
cebulkę kroimy w kosteczkę.Najpierw na patelnię wrzucamy 
boczek i smażymy go na złoty kolor. Dodajemy 
cebulkę. 
Jajka rozbijamy do kubka, mieszamy je energicznie widelcem, żeby stworzyły jednolitą masę. Wlewamy je na patelnię. Gdy masa zacznie się ścinać dokładamy 
masło. Smażymy jajecznicę, aż 
masło się rozpuści, a 
jajka całkowicie zetną. Posypujemy ją 
solą (
boczek jest słony już sam w sobie, więc ostrożnie) i 
pieprzem.


Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez 
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.