Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
dynia 3 kilogramów
woda 3 szklanek
mleko 3 szklanek
czosnek 3 ząbki
bulion 1 kostek
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 4 ziarna
cebula 1 sztuk
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
pieprz biały 1 łyżek deserowych
pieprz Cayenne 0,5 łyżek deserowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
śmietana 5 łyżek stołowych
płatki migdalowe według uznaniaWykonanie:Oczyszczony z pestek miąższ dyni, obrać i pokroić na kawałki. Zalać w garnku
wodą i
mlekiem, dodać oczyszczony cały
czosnek, kostkę
bulionową, listki oraz
ziele angielskie. Gotować 30 minut, wyjąć listki oraz ziele, a wrzucić pokrojoną w kostkę i podsmażona na
oliwie cebulę,
słodką paprykę, oba
pieprze i
sos sojowy, zagotować. Całość zmiksować (jeśli
wody jest za dużo, odcedzić
dynię wraz z pozostałymi składnikami, zostawiając płyn w garnku, aby w rzazie potrzeby dodać go później) lub miksować bezpośrednio w garnku na jednolitą masę. Dodać
śmietanę, zagotować i posypać
płatkami migdałowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: