ßßß Cookit - przepis na Ostry krem z dyni

Ostry krem z dyni

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
dynia 3 kilogramów
woda 3 szklanek
mleko 3 szklanek
czosnek 3 ząbki
bulion 1 kostek
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 4 ziarna
cebula 1 sztuk
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
pieprz biały 1 łyżek deserowych
pieprz Cayenne 0,5 łyżek deserowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
śmietana 5 łyżek stołowych
płatki migdalowe według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony z pestek miąższ dyni, obrać i pokroić na kawałki. Zalać w garnku wodą i mlekiem, dodać oczyszczony cały czosnek, kostkę bulionową, listki oraz ziele angielskie. Gotować 30 minut, wyjąć listki oraz ziele, a wrzucić pokrojoną w kostkę i podsmażona na oliwie cebulę, słodką paprykę, oba pieprze i sos sojowy, zagotować. Całość zmiksować (jeśli wody jest za dużo, odcedzić dynię wraz z pozostałymi składnikami, zostawiając płyn w garnku, aby w rzazie potrzeby dodać go później) lub miksować bezpośrednio w garnku na jednolitą masę. Dodać śmietanę, zagotować i posypać płatkami migdałowymi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11157/Ostry-krem-z-dyni