ßßß Cookit - przepis na Kremowa zupa marchewkowa

Kremowa zupa marchewkowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
marchewka 700 gramów
cebula 1 sztuk
rosół z kostki 1 litrów
żółty ser tarty 100 gramów
sok z pomarańczy 100 mililitrów
śmietana kwaśna 100 mililitrów
masło 50 gramów
cukier 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Oczyszczoną marchewkę 2/3 pokroić na grube kawałki, dodać do cebuli i podsmażyć. Zalać rosołem i gotować pod przykryciem 20 minut. Zupę zmiksować. Pozostałą marchewkę pokroić w cienkie plasterki. Razem z sokiem pomarańczowym, serem i śmietaną dodać do zupy, wymieszać doprawiając do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gotować 5 minut na małym ogniu. Posypać natką i podawać z białym pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4655/Kremowa-zupa-marchewkowa