Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
groszek zielony 500 gramów
bulion warzywny 1,5 litrów
marchewka 2 sztuk
tymianek 0,5 łyżek deserowych
ziele angielskie 3 ziarna
pieprz 3 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
szczypiorek według uznania
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Gorącym
bulionem zalać
groszek (mrożonego nie rozmrażać, konserwowy - odcedzony przepłukać zimna
wodą), dodać ziele oraz
pieprz,
listek laurowy oraz odrobinę
soli. Gotować do miękkości
groszku. Zdjąć z ognia i ostudzić. Usunąć ziarenka oraz listek. Wyjąc 4 łyżki
groszku i odłożyć. Zupę zmiksować. Doprawić do smaku
solą,
cukrem oraz
tymiankiem. oczyszczone
marchewki ugotować w osolonym wrzątku i pokroić w małą kosteczkę. Opłukany
szczypiorek posiekać. Przed podaniem zupę krem posypać odłożonym
groszkiem, kostkami
marchewki oraz
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: