Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
jajka 1 sztuk
sól 1 szczypta
mak 1 szklanek
miód 3 łyżek stołowych
rodzynki 3 łyżek stołowych
orzechy włoskie posiekane 1 łyżek stołowych
skórka pomarańczowa smażona 1 łyżek stołowychWykonanie:Namoczony wrzątkiem
mak, osączyć i 3
razy zemleć. Stopić
miód, dodać
mak,
bakalie i chwilę smażyć.Z
mąki,
jajka, szczypty
soli i odrobiny
wody zagnieść ciasto, rozwałkować je, oprószyć
mąką i pozostawić, by przeschło. Następnie pokroić na kwadraciki, ugotować w osolonym wrzątku, osączyć i wymieszać z
makiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: