Wykonanie
« Powrót  CzerninaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
włoszczyzna 1 pęczek
mięso kacze 100 gramówkrew kacza 100 mililitrów
gruszki suszone 50 gramów
śliwki suszone 50 gramów
ziele angielskie 6-8 ziarna
pieprz 8-10 ziarna
cukier 1 łyżek stołowych
liść laurowy 4-5 listków
goździki 8-10 sztukśmietka 1/2 szklanek
mąka 2-3 łyżek stołowych
ocet 5-7 łyżek stołowych
sól 1-2 łyżek deserowychWykonanie:Do garnka nalać 2 litry
wody zagotować wraz z obraną
włoszczyzną doprawić
solą, dodać
liście laurowe i
ziele angielskie. Gotować przez około 15-20min aż warzywa zmiękną. Dodać
mięso kacze mogą być szyjki lub porcje rosoowe może być
gęś. Po kolejnych 15-20min odławiamy
włoszczyznę i dodajemy pokrojone
suszone owoce,
goździki wrzucamy w całości , możemy cześć rozbić 2 łyżki
mąki mieszamy ze
śmietanką na koniec dolewamy krew. Przygotowany
krwi roztwór wlewamy w całości do zupy i doprowadzamy do wrzenia. Całość doprawiamy do smaku
cukrem pieprzem i
octem.Autor: polonezrymanZobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor: białyData: 2010-12-12smacznego.Było doskonałeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: