Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
makaron lumaconi Pastalsole 300 gramów
filet z kurczaka 250 gramów
cukinia 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
cebula dymka 2 sztuk
oliwa z oliwek 50 mililitrów
śmietanka słodka Pilos 200 mililitrów
mąka 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
mięso pokroić w małą kostkę i oprószyć
solą oraz
pieprzem. Umyta
cukinie pokroić w słupki, a oczyszczony
czosnek i
cebule pokroić w plastry. Na rozgrzanej na patelni
oliwie podsmażyć
kurczaka, po 10 minutach dodać
cukinię,
czosnek i
cebulę i smażyć jeszcze przez chwilę. Całość oprószyć szczypta
mąki, zalać
śmietanka i wymieszać. Przyprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny
oliwy. Osączony dodać do przygotowanego sosu, wymieszać, rozłożyć na talerze i przed podaniem posypać posiekana
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: aish 5Data: 2011-11-26uwielbiamy i polecamyAutor: p-aData: 2011-02-18Jedno z najlepszych dań jakie jadłam!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: