Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
makaron garganelli paglia & fieno Combino 200 gramówwłoska
szynka Dulano w plastrach według uznania
śmietanka słodka Pilos 200 mililitrów
ser pleśniowy Gorgonzoli Bluedino 100 gramów
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
oliwa z oliwek terra di Bari według uznania
mąka 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Szynkę pokroić w paski i podsmażyć z rozgniecionym
czosnkiem na
oliwie z oliwek, przyprószyć równomiernie dużą szczyptą
mąki, zalać
śmietaną i wymieszać. Dodać rozdrobniony na kawałki
ser pleśniowy, doprawić
solą i
pieprzem.
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości
oliwy z oliwek, osączyć i podać do przygotowanego sosu, dokładnie wymieszać i przed podaniem posypać
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: ewka & przemekData: 2010-10-30pyszne ! idealna potrawa na osobiste uroczystości ;DAutor: FloressData: 2008-12-20superDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: