Wykonanie
ok.50 dag
mielonego mięsa wieprzowegoszklanka ugotowanej
kaszy jaglanej1 duża
cebula, 2-3 ząbki
czosnku2
jajkapieprz,
gałka muszkatołowa,
sól, mielona czerwona,
ostra paprykałyżeczka
cukru rozpuszczona w kilku łyżkach
wodysmalec do smażenia
cebuliPrzygotowanie :Pokrojoną drobno
cebulę oraz pokrojony
czosnek przesmażyć na
smalcu, wystudzićDo
mięsa dodać
kaszę, przestudzona
cebulę i
czosnek oraz
przyprawy i
jajka- wymieszać dokładniePrzełożyć masę do foremki 30 x 12 cm, wyrównać, można posypać mieloną
paprykąPiekłam ok. 40 min. w temp. 170 *C
Myślę, że taka pieczeń może spokojnie pojawić się na świątecznym
stole.