Wykonanie
Dzień dobry moje kochane słoneczka. Co tam u was ? mam nadzieję, że wszystko dobrze. Za oknem pogoda taka sobie, może jeszcze wyjdzie słońce. Bo
póki co szaro, buro i ponuro. Dzisiaj zapraszam was na pyszne śniadanko, bo zrobiłam pieczonego naleśnika. Uwielbiamy go i robię go co najmniej raz w tygodniu. Zawsze tak cudnie wyrośnie. Dodatki to takie jak lubicie -
owoce,
miód,
jogurt czy domowy
dżem. Mówię wam jest pysznie.Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego dnia.Składniki:- 3
jajka- 150 ml
mleka- 100 ml
wody- 150 g
mąki pszennej- 1 łyżeczka
masła-
owoce-
syrop daktylowy lub
miódDo piekarnika wkładamy patelnię i nagrzewamy, temperatura 220 stopni, czas 20 minut.Do miski wbijamy
jajka, wlewamy
mleko i
wodę, wsypujemy
mąkę. Wszystko razem miksujemy blenderem lub mikserem.Wyciągamy patelnię - uwaga bo będzie bardzo gorąca, dodajemy
masło i rozprowadzamy na całej powierzchni, wlewamy ciasto i wkładamy od razu z powrotem do piekarnika.Pieczemy przez 20-25 minut, aż naleśnik się ładnie zarumieni.Wyciągamy i przekładamy go na talerz, podajemy z
owocami, polewamy
syropem z agawy lub
miodem, można go posypać
cukrem pudrem, dodać
jogurt,
twarożek czy jakiś
serek,
orzechy czy
czekoladę.