Wykonanie
Słodkie,
owocowe pucharki z
galaretką, warstwą
serową oraz
bitą śmietaną. Pucharki świetnie sprawdzą się podczas przyjęcia lub jako weekendowy, rodzinny deser
Składniki:( Na 6 pucharków ok. 250 ml każdy)150g.
borówki amerykańskiej150g.
malin2
galaretki fioletowe lub niebieskie2
galaretki malinoweWarstwa serowa:500 g
sera na sernik z wiaderka2 czubate łyżki
cukru pudru1 łyżeczka żelatyny+ 2 łyżki gorącej
wodyWarstwa śmietankowa:400 ml
śmietanki 30% lub 36%2 czubate łyżki
cukru pudru1/2 tabliczki
czekolady Oreo lub
mlecznej Przygotowanie: Każdą
galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia.Do fioletowej/ niebieskiej
galaretki dodać
borówkę, do malinowej,
maliny.Warstwa serowa:
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić.Do
sera dodać
cukier puder oraz
żelatynę, zmiksować.Warstwa śmietankowa:
Śmietankę ubić na sztywno z
cukrem pudrem.Do każdego puchatka wyłożyć zastygającą
galaretkę z
malinami, warstwę
sera,
galaretki z
borówkami oraz
bitą śmietanę.Na wierch zetrzeć zimną
czekoladę.Pucharki schłodzić w lodówce.
Smacznego