ßßß

Składniki:( Na 6 pucharków ok. 250 ml każdy)150g. borówki amerykańskiej150g. malin2 galaretki fioletowe lub niebieskie2 galaretki malinoweWarstwa serowa:500 g sera na sernik z wiaderka2 czubate łyżki cukru pudru1 łyżeczka żelatyny+ 2 łyżki gorącej wodyWarstwa śmietankowa:400 ml śmietanki 30% lub 36%2 czubate łyżki cukru pudru1/2 tabliczki czekolady Oreo lub mlecznej Przygotowanie: Każdą galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia.Do fioletowej/ niebieskiej galaretki dodać borówkę, do malinowej, maliny.Warstwa serowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić.Do sera dodać cukier puder oraz żelatynę, zmiksować.Warstwa śmietankowa: Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem.Do każdego puchatka wyłożyć zastygającą galaretkę z malinami, warstwę sera, galaretki z borówkami oraz bitą śmietanę.Na wierch zetrzeć zimną czekoladę.Pucharki schłodzić w lodówce.
Smacznego