ßßß Cookit - przepis na Batoniki orzechowe

Batoniki orzechowe

nazwa

Wykonanie

Advertisements
Smaczny deser bez pieczenia.
S kładniki
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
2 łyżki pestek słonecznika
1 szklanka rodzynek
1 łyżka wody
zmielone migdały do obtoczenia
W ykonanie
Orzechy włoskie i pestki słonecznika zmielić w robocie kuchennym.
Do drobno zmielonych orzechów dodać rodzynki i zmielić.
Gdy całość będzie dokładnie rozdrobniona, przełożyć do miski i dodać 1 łyżkę wody. Dokładnie wymieszać.
Uformować batoniki i obtoczyć w zmielonych migdałach.
*wychodzi około 12 batoników, 1 batonik to około 136 kalorii
Przepis pochodzi z książki Karen Hughton Wegańskie inspiracje ze smakiem
Batoniki orzechowe – bez pieczenia.
[Głosów: 1 Average: 1 /5]
Źródło:https://zdrowienatalerzu.pl/batoniki-orzechowe