Wykonanie
SKŁADNIKI / 2 grzanki
bułka z ziarnami, 1 szt.
awokado, 1 małe
czosnek, 1 mały ząbek
sok z cytryny, 1/2 łyżeczki
sól,
pieprzoliwa z oliwekpomidorki rzymskie, 10 szt.małe słodkie papryczki (zielone i żółte), 4-5 szt.
parmezanSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Bułkę przekroić na pół i zarumienić z obu stron na suchej patelni.
Awokado przekroić, usunąć pestkę, miąższ wyciągnąć ze skórki za pomocą łyżki. Dodać posiekany
czosnek. Skropić
sokiem, przyprawić
solą i
pieprzem. Całość ugnieść widelcem na papkę.Na
oliwie smażyć
pomidorki i papryczki pokrojone w grube plastry. Przyprawić
solą i
pieprzem. Dusić na średnim ogniu do momentu, aż warzywa delikatnie zmiękną. Następnie przełożyć na
bułki posmarowane
awokado.Przyprawić
pieprzem i posypać
parmezanem.