ßßß

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego2 małe łodygi rabarbaru lub 1 większa1 łyżka cukru150g. serka mascarpone50g. białej czekolady1 jajko Lukier:1 łyża mleka4-5 łyżek cukru pudru Przygotowanie: Rabarbar obrać, pokroić w małą kostkę.Na patelni rozpuścić cukier, dodać rabarbar, smażyć przez chwilę aż rabarbar delikatnie zmięknie.Dodać mascarpone, poczekać do rozpuszczenia się sera co jakiś czas mieszając.Dołożyć czekoladę, połączyć składniki.Nadzienie odstawić do wystudzenia.Ciasto francuskie rozłożyć, pokroić w 6 kwadratów.Na każdy ułożyć łyżkę nadzienia.Złożyć na pół, tworząc trójkąt.Brzegi posklejać widelcem.Każde ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem.Piec ok 35 min w piekarniku nagrzanym do 180st.Lukier: Cukier puder utrzeć z mlekiem, polać po wierzchu ciastka.





Smacznego