Wykonanie
Dzień dobry kochani. No i mamy znowu poniedziałek. Te weekendy tak szybko mijają, zresztą ten czas w tygodniu też szybko leci, ani się obejrzymy a będzie znowu weekend. Czy u was też jest taka zwariowana pogoda, znowu wiało i jeszcze na dodatek lał deszcz,
powiem wam, że tęsknię już bardzo za wiosną i
słoneczkiem, za spacerami i taką dobrą energią, ta pogoda niezbyt dobrze na mnie wpływa, odczuwam te zmiany ciśnienia i źle na mnie działa taki silny wiatr. Ale jakoś to trzeba przeżyć, jeszcze troszkę.Spędziłam troszkę czasu w kuchni na gotowaniu, narobiłam kilka obiadów i zamroziłam, a także zrobiłam pyszną pastę z
ciecierzycy, bardzo lubimy takie pasty na kanapki. Ja akurat miałam ugotowaną
ciecierzycę, ale możecie wykorzystać tą ze słoika lub z puszki. Kilka minut i już macie pyszny dodatek na kanapki. Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego dnia.Składniki:- 250 g ugotowanej
ciecierzycy- 2
czerwone cebule-
sól,
pieprz- łyżka
płatków drożdżowych nieaktywnych (opcjonalnie)- łyżka
olejuCebulę kroimy w kostkę, rozgrzewamy patelnię i dodajemy
olej i
cebulę. Dusimy ją do miękkości.
Ciecierzycę wkładamy do miski, dodajemy
cebulę,
sól,
pieprz i
płatki drożdżowe. Wszystko razem miksujemy blenderem na gładką pastę.Wykorzystujemy ją na kanapki, do naleśników, do tortilli. Możemy także ją podać z warzywami.Pastę przechowujemy w lodówce.