Wykonanie
W ramach współpracy zwróciła się do mnie firma ZIELONY NURT z pytaniem o przetestowanie
oleju słonecznikowego . Z chęcią się zgodziłam, bo często robię sałatki do obiadu więc
olej na pewno się przyda.
Olej z Pestek
SłonecznikaOlej słonecznikowy pozyskujemy z najwyższej jakości
ziaren słonecznika tłoczonych na zimno. Unikalna technologia zachowuje w pełni walory smakowe oraz zdrowotne naszego
oleju. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych oraz witaminy E, które w dużej mierze są odpowiedzialne za obniżenie poziomu cholesterolu oraz wspomaganie i stymulowanie naszego układu odpornościowego.
Olej słonecznikowy ma także szerokie zastosowanie w kosmetyce, stosowany na skórze ogranicza powstawanie zmarszczek oraz utrzymuje nawilżanie skóry.Należy stosować go na zimno jako dodatek do surówek , oraz potraw duszonych i gotowanych. Nie należy go podgrzewać do temperatury 100 stopni.Bez dodatku konserwantów. Trzymać w chłodnym miejscu z dala od źródeł światła.
Tyle od producenta i dla Was mam przepis na
pomidory do obiadu z wykorzystaniem tego
oleju.Składniki :* 3
pomidory*
cebule czerwona*
sól ,
pieprz* łyżka
oleju ze
słonecznikaPrzygotowanie :
Pomidory pokroić w mniejszą kostkę ,
cebulę w cienkie plasterki. Przyprawić. Polać
olejem.Firma ustaliła dla Was kod promocyjny do wykorzystania na stronie internetowej sklepu BL100148 ( kupon upoważnia do zakupów, jeśli minimalna wartość produktów w Twoim koszyku jest większa niż 50zł )