ßßß
Składniki: 1 młoda kapusta2 cebule0,5 kg boczku wędzonego0,5 kg pieczarek1 pęczek posiekanego kopru200 ml rosołu lub bulionu1 czubata łyżka masła 82%sól,pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkować.Boczek oraz cebulę pokroić w kostkę.Pieczarki pokroić w pół plasterki, duże na mniejsze kawałki.Rozgrzać suchą patelnie, wrzucić boczek gdy się podsmaży i wytopi tłuszcz dodać cebulę, zeszklić.Do mięsa dodać pieczarki, dusić do odparowania większości płynów.Dołożyć kapustę, smażyć kolejne 5 minut co jakiś czas mieszając.Wlać bulion, dusić około 10-15 min do miękkości kapusty, włożyć masło, przemieszać.Wsypać koperek oraz sól i pieprz, dusić kolejne 2-3 min. co jakiś czas mieszając.





Smacznego