ßßß

Składniki: 1 kg. karkówki3 cebule1 kg. ziemniaków1 kg. marchewki0 , 5 kg podgrzybków4 liście laurowe4 ziarna ziela angielskiego1 l. rosołu lub bulionu2 łyżki majerankusól, pieprzsmalec do smażenianatka pietruszki do posypania Przygotowanie: Karkówkę pokroić w kostkę, cebulę posiekać drobno.W głębokim rondlu/garnku rozgrzać smalec, usmażyć na rumiano mięso, dodać cebulę, zeszklić.Obrane, umyte ziemniaki pokroić w kostkę, marchewki w plastry.Do mięsa dołożyć ziemniaki oraz marchewki, smażyć kolejne 5 min co jakiś czas mieszając.Grzyby dokładnie umyć, obgotować przez 5 min, dodać do garnka.Wlać rosół lub bulion, dołożyć liście laurowe, ziele angielski oraz majeranek.Dusić na minimalnym gazie przez kolejne 40 min do miękkości warzyw.Co jakiś czas mieszając.W między czasie doprawić sola i pieprzem.Danie podawać gorące, posypane natką pietruszki




Smacznego