Soczyste pałki z kurczaka z maślanymi warzywami.Do kurczaka możemy dołożyć także ziemniaki lub w trakcie gdy dochodzi w piekarniku przygotować gotowane w wodzie.Pyszny obiad na co dzień i od niedzieliSkładniki: 1 kg. pałek z kurczakaprzyprawa do kurczakasłodka papryka mielonaostra papryka mielona4 marchewki2 pietruszki1 por- biała część2 cebule5 ząbków czosnku2 łyżki masła 82% Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć.Obsypać przyprawami, odstawić na 2 godz do lodówki.Warzywa obrać, umyć.Wszystkie pokroić w plasterki.Do woreczka do pieczenia włożyć mięso oraz warzywa.Dołożyć masło.Piec 60 min w piekarniku nagrzanym do 180st.10 min przed końcem pieczenia rozciąć woreczek aby przyrumienić kurczaka.Smacznego