Wykonanie
            
To przepis na poniedziałek dla tych którzy jutro będą 
mieć rosół...Moja rodzina lubi rosół z 
mięs mieszanych.Kiedy nie dajemy rady zjeść ich po ugotowaniu zupy, kombinuję co zrobić by wszystkim smakowało w nowej postaci :)Tym razem to są kotleciki :)

Składniki :ok.350 g gotowanego 
mięsa z rosołu, u mnie była to 
wołowina, 
mięso z perliczki i 
indyka2 małe 
cebule2 
jajkasól, 
pieprz, mielona 
czerwona papryka, kilka kropel 
maggi3-4 łyżki 
wodyok.2 płaskie łyżki 
sosu pieczarkowego w proszku
olej do smażenia, 
bułka tarta
Przygotowanie:Z wystudzonego 
mięsa wybrać kości, pozbyć się skór, zmielić
Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na 
olejuMielone mięso jest raczej suche, dlatego dodałam do niego letnią 
wodę w której wymieszałam 2 łyżki 
sosu pieczarkowego z 
torebkiDodać 
jajka, 
cebulę oraz 
sól, 
pieprz, 
paprykę, 
maggi- wymieszać dokładnieZ masy 
mięsnej formować małe kotleciki, obtaczać w 
bułce tartej, smażyć z obu stron na rumiano.

Smakują na ciepło i zimno.
