Wykonanie
To przepis na poniedziałek dla tych którzy jutro będą
mieć rosół...Moja rodzina lubi rosół z
mięs mieszanych.Kiedy nie dajemy rady zjeść ich po ugotowaniu zupy, kombinuję co zrobić by wszystkim smakowało w nowej postaci :)Tym razem to są kotleciki :)
Składniki :ok.350 g gotowanego
mięsa z rosołu, u mnie była to
wołowina,
mięso z perliczki i
indyka2 małe
cebule2
jajkasól,
pieprz, mielona
czerwona papryka, kilka kropel
maggi3-4 łyżki
wodyok.2 płaskie łyżki
sosu pieczarkowego w proszku
olej do smażenia,
bułka tartaPrzygotowanie:Z wystudzonego
mięsa wybrać kości, pozbyć się skór, zmielić
Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na
olejuMielone mięso jest raczej suche, dlatego dodałam do niego letnią
wodę w której wymieszałam 2 łyżki
sosu pieczarkowego z
torebkiDodać
jajka,
cebulę oraz
sól,
pieprz,
paprykę,
maggi- wymieszać dokładnieZ masy
mięsnej formować małe kotleciki, obtaczać w
bułce tartej, smażyć z obu stron na rumiano.
Smakują na ciepło i zimno.