Wykonanie
08/09/2017 Napisane przez Ugotujmycos
Jak nie mam co zrobić na obiad ,to najczęściej robię risotto. Dzisiaj polecam z
kurczakiem i
grzybami leśnymi oraz
papryką .Mój syn stwierdził ,że nigdy lepszego nie jadł..Składniki:1 szklanka
ryżuminimum 6
grzybów leśnych1
czerwona papryka1
cebula2 ząbki
czosnku0,5 kg odfiletowane
udka z kurczaka lub piersi2 szklanki
bulionu3 gałązki
tymianku1/4 łyżeczka
imbirusól,pierz
olej do smażenia1 łyżka
masłaWykonanie:Na gorący
olej dajemy pokrojoną drobno
cebulę ,przesmażamy do zeszklenia dodajemy pokrojony
czosnek i dosłownie chwilę przesmażamy Dodajemy umytego i pokrojonego
kurczaka.smażymy około 10 minut by dokładnie usmażył się ze wszystkich stron.Wsypujemy
ryż przesmażamy aż będzie szklisty .Wówczas po trochę wlewamy
bulion uzupełniając płyn po każdorazowym wchłonięciu .Dodajemy wcześniej pokrojone
grzyby oraz
paprykę .Cały czas dolewamy
bulion i mieszamy aż
ryż bedzie al dente.Dodajemy
przyprawy oraz
zioła oraz
masło, mieszamy ,przykrywamy i odstawiamy na 5 minut .Przed podaniem można posypać
natką pietruszki..(Odwiedzono 498
razy, 1 wizyt dzisiaj)Powiązany przepis:risotto z
grzybamiciasto francuskie z
borówkami i
winogronemszarlotka z pianką z
białekPotrawy WielkanocneNajnowsze wpisy
powidła śliwkowe z
cytrynąkremówka dla zapracowanych :)
czekoladowy dżem śliwkowygalareta drobiowa w słoikachgalareta drobiowa z różnych rodzajów
mięsaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPOLEWY
PRZETWORY / ZAPRAWYPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISŁOWNIK KULINARNYŚNIADANIASOSYZUPYO blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę i pozostało dodawać przepisy. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży" i "Smaki Polskie”. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski
Gotowanie jest moja pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenie mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie. Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję ,że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta MarcinkiewiczFacebookJeśli jesteś sympatykiem blogu kulinarnego ugotujmycos.pl to zachęcamy Cię do polubienia naszego fanpage .Popularne przepisyzupa z
botwinki wegetariańska
tatar według przepisu
Magdy Gessler
karkówka pieczona w całości
Witamy. Aby strona mogła działać potrzebujemy pieniędzy na opłacenie domeny i hostingu. Prosimy
Drogi Czytelniku abyś wpłacił ile możesz. Możliwe, że dzięki Twojej wpłacie następnym razem gdy coś będziesz szukał w internecie będziesz mógł znaleźć to na naszej stronie. Gdy zbierzemy wymaganą
sumę to ta informacja nie będzie się już wyświetlać (przynajmniej nie w tym roku). Pieniądze prosimy przesłać na
konto: 50 1020 5558 1111 1705 2630 0081 Milewski Krzysztof Kotlarska 1/2 64-610 Rogoźno. W tytule przelewu prosimy wpisać: Na działalność blogu ugotujmycos.pl Dziękujemy i pozdrawiamy.
ZakładkiCzym jest blog kulinarny, jak go założyćDOBRE RADYKONTAKTKUCHNIE ŚWIATA – SŁOWNIK POJĘĆPOLITYKA
CIASTECZEKPOLITYKA PRYWATNOŚCIPOTRAWY OKOLICZNOŚCIOWEPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWSPÓŁPRACA
MetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.org