Wykonanie
01/09/2017 Napisane przez Ugotujmycos
Dzisiaj mam dla Was przepis na leczo ze
swojską kiełbasą.Leczo to kolorowe, smaczne, szybkie danie jednogarnkowe. Pasujące zarówno na przyjęcie, jak i samodzielny obiad.Można podawać zarówno z
białym pieczywem makaronem,kluskami kładzionymi.
ziemniakami jak i
kaszami ..Produkty:2
cukinie średniej wielkości4
pomidory1 puszka całych
pomidorów3-4
cebule5 ząbków
czosnku2
papryki czerwone u mnie jedna słodka i podłużna40 dag
kiełbasy swojskiej lub innej
olej + 1/3 kostki
masła do smażenia2 łyżki
słodkiej papryki4 gałązki
tymianku3
liście laurowe4 ziarna
ziela angielskiego1/4 łyżeczki startego
imbiru lub proszku
pieprz,
sólWykonanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu /olej+ masło/aż do zeszklenia się..Dodajemy pokrojoną
cukinie w kostkę/ze skórą/,
papryki pokrojone w paski oraz
czosnek.solimy i przesmażamy około 5 minut. Dodajemy sparzone obrane ze skórki i pokrojone
pomidory i puszkę z rozdrobnionymi
pomidorami oraz pokrojoną
kiełbasą,solimy
pieprzymy oraz dodajemy
przyprawy / ściągając z ognia…Gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut..Próbujemy jeżeli jest mało pikantne doprawiamy ewentualnie
ostrą papryką lub
pieprzem cayenne .(Odwiedzono 504
razy, 1 wizyt dzisiaj)Powiązany przepis:leczo wegetariańskie
risotto z
grzybamileczo wegetariańskiePotrawy WielkanocneNajnowsze wpisy
powidła śliwkowe z
cytrynąkremówka dla zapracowanych :)
czekoladowy dżem śliwkowygalareta drobiowa w słoikachgalareta drobiowa z różnych rodzajów
mięsaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPOLEWY
PRZETWORY / ZAPRAWYPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISŁOWNIK KULINARNYŚNIADANIASOSYZUPYO blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę i pozostało dodawać przepisy. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży" i "Smaki Polskie”. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski
Gotowanie jest moja pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenie mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie. Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję ,że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta MarcinkiewiczFacebookJeśli jesteś sympatykiem blogu kulinarnego ugotujmycos.pl to zachęcamy Cię do polubienia naszego fanpage .Popularne przepisyzupa z
botwinki wegetariańska
tatar według przepisu
Magdy Gessler
karkówka pieczona w całości
Witamy. Aby strona mogła działać potrzebujemy pieniędzy na opłacenie domeny i hostingu. Prosimy
Drogi Czytelniku abyś wpłacił ile możesz. Możliwe, że dzięki Twojej wpłacie następnym razem gdy coś będziesz szukał w internecie będziesz mógł znaleźć to na naszej stronie. Gdy zbierzemy wymaganą
sumę to ta informacja nie będzie się już wyświetlać (przynajmniej nie w tym roku). Pieniądze prosimy przesłać na
konto: 50 1020 5558 1111 1705 2630 0081 Milewski Krzysztof Kotlarska 1/2 64-610 Rogoźno. W tytule przelewu prosimy wpisać: Na działalność blogu ugotujmycos.pl Dziękujemy i pozdrawiamy.
ZakładkiCzym jest blog kulinarny, jak go założyćDOBRE RADYKONTAKTKUCHNIE ŚWIATA – SŁOWNIK POJĘĆPOLITYKA
CIASTECZEKPOLITYKA PRYWATNOŚCIPOTRAWY OKOLICZNOŚCIOWEPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWSPÓŁPRACA
MetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.org