Kotlety z piersi kurczaka w pysznej serowej panierce z dodatkiem czosnku granulowanego.Idealnie smakują z ziemniaczanym puree i warzywną sałatką.Składniki:3 pojedyncze piersi z kurczakasól, pieprzmasło klarowane do smażeniaPanierka:2 jajka4 łyżki mleka150g. tartego sera żółtego100g. bułki tartej1 łyżeczka czosnku granulowanegoPrzygotowanie:Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry.Każdego kotleta delikatnie roztłuc, oprószyć solą i pieprzem.Panierka:Jajka roztrzepać z mlekiem.Bułkę tatrą wymieszać z serem żółtym oraz czosnkiem granulowanym.każdy plaster mięsa maczać w jajkach a następnie obtaczać w serowej panierceSmażyć kotlety na rozgrzanym maśle klarowanym, na rumiano z obu stron.Smacznego