ßßß
Scroll down for recipe in English( 6 porcji)Składniki:6 kawałków białej kiełbasy (lub innej wedle uznania), ponacinane2 łyżki oleju roślinnego2 cebule, pokrojone w cienkie plasterki2 szklanki bulionu wołowego2 łyżki sosu z worcestershire (opcjonalnie sojowego lub maggi)2 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżki słodkiego chutneyu (opcjonalnie)2 łyżki musztardy dijon2 łyżki brązowego cukru1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (lub więcej jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy)2 łyżeczki tymiankusól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Podsmaż kiełbaski na średnim ogniu lub upiecz w piekarniku nagrzanym do 200˚C do ładnego zarumienienia, przez przez około 15-20 minut.W międzyczasie rozgrzej dużej patelni olej, dodaj cebulę i smaż na średnim ogniu do zeszklenia, przez około 12 minut.Wmieszaj wszystkie pozostałe składniki (z wyjątkiem kiełbasek) i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Następnie dodaj przygotowane kiełbaski i gotuj jeszcze przez 10 minut, aż sos zgęstnieje.Dopraw solą i pieprzem jeżeli to konieczne i podawaj gorące.Smacznego!
English versionSausage with sweet and spicy onion( 6 servings)Ingredients:6 pork sausages, scored2 tbsp vegetable oil2 onions, halved and thinly sliced2 cups beef stock2 tbsp worcestershire/soy sauce2 tbsp tomato paste2 tbsp fruity chutney (optional)2 tbsp dijon mustard2 tbsp soft brown sugar1/2 tsp cayenne pepper, or more to taste2 tsp thyme leavessalt and pepper, to tastePreparation:Cook sausages in pan over medium heat or in an oven preheated to 200˚C until browned all over, about 15-20 minutes.In the meantime heat oil in the large pan, add onions and cook over medium heat until translucent, for about 12 minutes.Stir in all remaining ingredients (except sausages) and simmer over low heat for 15 minutes. Add browned sausages and simmer another 10 minutes or until sauce thickens.Season with salt and pepper if necessary and serve hot.Enjoy!
Share the post "Biała kiełbasa ze słodko-pikantną cebulą / Sausage with sweet and spicy onion"


