Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pizzerinki z
pieczarkami ...Galareta drobiowa na udkach z ... »Dziś szybkie ciacho,takie aby wszystkim smakowało. Nazwalam je urwis bo opornie szło.Nie chciało ze mną współpracować więc i nazwa pasuje jak ulał.Składniki:
jaja 4 szt (m)
mąka pszenna 6 łyżek
cukier 1 łyżkaMasa:
śmietana 36% 400 ml
galaretka czerwona 1 sztDodatkowo:
galaretka zielonagalaretka pomarańczowaWykonanie:1. Ubijamy
jaja z
cukrem na puch( masa nam się podwaja). Kiedy jest wystarczająco ubite dodajemy przesianą
mąkę( przesiewam nad ubitymi
jajami) i delikatnie mieszamy
łopatka silikonową w jedna stronę. Formę prostokątną smarujemy
margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto
biszkoptowe i wyrównujemy
łopatką.Pieczemy w nagrzanym piecu 170 stopni 25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy
biszkopt, ściągamy papier i zostawiamy do ostudzenia. Formę wykładamy folia aluminiowa i wkładamy ostudzony
biszkopt.2. Do szklanki wsypujemy
czerwoną galaretkę i zalewamy po sam koniec
wodą gorącą i rozpuszczamy.
Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy ostudzoną i lekko tężejącą
galaretkę ubijamy chwilkę.Przekładamy-na
biszkopt i do lodówki by stężała. Pozostałe dwa kolory
galaretkę zalewamy
wodą( do szklanek) ,rozpuszczamy studzimy i do lodówki aby nam zastyga.Po zastygnięciu kroimy w drobną kostkę i posypujemy na tężejącą
śmietanę.Pychaaa
środa, 28 lutego 2018, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisy
Biszkoptowy śmietanowiec z
kajmakiem i prażonym
słonecznikiemProsicie mnie o przepis więc go specjalnie dla was napisałam.Ciasto niezwykle proste i szybko się je robi.Polecam na różne okazję, efekt i smak przede wszystkimMarchewkowiec z
pomarańczową polewąSłodko dziś, zapraszam na pysznego
marchewko-wca. Ciasto szybko się robi i trudno się domyślić, że akurat to właśnie ciacho jest z warzywkiem. Polewa dodaje fajMakowiec z
jabłkami czyli po JapońskuTradycyjnie kolejne Święta Bożego Narodzenia nie obejdą się bez makowca.Więc zamiast kruchego ciasta będzie miękkie i delikatne wręcz puchowe czyli makowiec japKomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter