Wykonanie
Przez Marzena 27 lutego 2018
Herbatka zawiera tylko dwa naturalne składniki które połączone razem będą absolutnie wspierać nasz organizm w walce z chorobami.
Imbir działa przeciwzapalnie i rozgrzewająco, tumeric polecany jako rewelacyjny środek przeciwzapalny oraz posiadający sporo antyoksydantów.
Kurkuma (tumeric) jest zalecana w wielu dolegliwościach oraz chorobach. Jeżeli zdecydujecie się na próbę profilaktyki przy pomocy
kurkumy to nie kupujcie jej w sklepie spożywczym ale poszukajcie dobrego źródła. Niestety jak to zawsze bywa można znaleźć
podróby, czasami dodawana jest np.
mąka. Polecana jest dawka profilaktyczna ok 1,5 łyżeczki
kurkumy sporoszkowanej dziennie, leczniczo trochę więcej. Można kupić korzeń
kurkumy,
imbiru bardzo drobno posiekać zagotować i trzymać taką esencję w lodówce przez kilka dni. Podając jako
herbatkę z
sokiem z cytryny i
syropem klonowym. W lecie natomiast podawać z kostkami
lodu.Składniki
imbir (ginger) - posiekany - 1 łyżka
kurkuma (tumeric) w proszku - 1 łyżeczka
syrop klonowy (lub inny) - do smakuplasterek
cytryny lub
sok z cytryny - 1 -2 łyżki
woda - 1.5 szklanki
imbir (ginger) w proszku - 1/2 łyżeczkiInstrukcjeWszysko gotujemy ok 3-4min. Podajemy z
sokiem z cytryny i
syropem klonowym.