ßßß Cookit - przepis na Zupa pieczarkowa z makaronem na rosole

Zupa pieczarkowa z makaronem na rosole

nazwa

Wykonanie

Bardzo smaczna zupa pieczarkowa z makaronem na domowym rosole. Jej przygotowanie zajmuję parę chwil. Zamiast surowych marchewek możemy użyć ugotowanych w rosole.
Składniki: 2 cebule
2 marchewki
500g pieczarek
2 łyżki masła klarowanego
1 , 5 l domowego rosołu drobiowego
150g makaronu muszelki lub innego ulubionego
200 g śmietany 18%
sól,pieprz
4 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Obrane cebule oraz marchewki pokroić w kostkę.
Pieczarki obrać pokroić w pół plastry.
W garnku rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać marchewki i pieczarki.
Smażyć do odparowania płynu.
Wlać rosół, gotować 10-15 min.
Wsypać suchy makaron , gotować do miękkości.
Zupę doprawić solą i pieprzem, zaprawić śmietaną.
Wsypać natkę pietruszki.
Smacznego
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/zupa-pieczarkowa-z-makaronem-na-rosole