ßßß
Cookit - przepis na Zupa pieczarkowa z makaronem na rosole
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa pieczarkowa z makaronem na rosole
Składniki
Makaron
Marchew
Masło
Natka pietruszki
Pieczarki
Pieprz
Sól
Śmietana 18%
Wykonanie
Bardzo smaczna zupa pieczarkowa z
makaronem
na domowym rosole. Jej przygotowanie zajmuję parę chwil. Zamiast surowych
marchewek
możemy użyć ugotowanych w rosole.
Składniki: 2
cebule
2
marchewki
500g
pieczarek
2 łyżki
masła
klarowanego1 , 5 l domowego rosołu drobiowego150g
makaronu
muszelki lub innego ulubionego200 g
śmietany 18%
sól
,
pieprz
4 łyżki posiekanej
natki pietruszki
Przygotowanie: Obrane
cebule
oraz
marchewki
pokroić w kostkę.
Pieczarki
obrać pokroić w pół plastry.W garnku rozgrzać
masło
klarowane, zeszklić
cebulę
, dodać
marchewki
i
pieczarki
.Smażyć do odparowania płynu.Wlać rosół, gotować 10-15 min.Wsypać suchy
makaron
, gotować do miękkości.Zupę doprawić
solą
i
pieprzem
, zaprawić
śmietaną
.Wsypać
natkę pietruszki
.
Smacznego
Źródło:
http://www.szczyptachili.pl/zupa-pieczarkowa-z-makaronem-na-rosole
Przepisy powiązane
Idealna zupa pieczarkowa
Grillowane pieczarki
Makaron z pieczarkami i porem
Zupa pieczarkowa jak u mamy
Smacznego
Składniki powiązane (0)