Wykonanie
Przepis na idealną jak dla mnie zupę
pieczarkową. Aromatyczna, intensywna i bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Dla mnie rewelacja.
Potrzebujesz:0,3 kg
pieczarek1/4 kostki
masła1,5 średniej
cebuli1/4 opakowania
makaronu świderki (koło 150g)2 łyżki
śmietany 18%1 płaską łyżkę
vegety1 płaską łyżeczkę
soliświeżo mielony
pieprz (u mnie kolorowy)listek
natki pietruszki do dekoracjiPrzygotowanie:
Cebulę obieramy i kroimy w niewielką kostkę.
Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie półplastryW garnku rozgrzewamy
masło. Wrzucamy
cebulkę i chwilę smażymy. Dodajemy
pieczarki i dusimy na małym ogniu pod przykryciem koło 15-20 minut.Dodajemy 1,5 litra
wody. zagotowujemy.Wrzucamy surowy
makaron i gotujemy aż zmięknie. Przyprawiamy.Do miseczki wlewamy chochlę
wywaru i rozrabiamy w nim dokładnie
śmietanę. Przelewamy do zupy. Mieszamy i gotowe!Smacznego!