ßßß Cookit - przepis na Dorsz pieczony w sosie śmietanowo-koperkowym

Dorsz pieczony w sosie śmietanowo-koperkowym

nazwa

Wykonanie

GD Star Rating
loading...
Szybki pieczony dorsz pod pierzynką śmietanowo-koperkową, alternatywa na wigilijnym stole dla smażonej ryby… Polecam.
Składniki:
filety lub polędwiczki z dorsza (2 kawałki)
pieprz cytrynowy
sól morska
odrobina oliwy z oliwek
200 ml śmietany 18%
pęczek koperku
Rybę posyp solą i pieprzem cytrynowym, skrop oliwą z oliwek. Pozostaw na 30 min aby się zamarynowała. Po tym czasie przełóż rybę do naczynia żaroodpornego, zasyp koperkiem i zalej śmietaną. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok 15 min. Gotowe.
Źródło:http://gotowaniezsercem.pl/dorsz-pieczony-w-sosie-smietanowo-koperkowym