ßßß
Cookit - przepis na Dorsz pieczony w sosie śmietanowo-koperkowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Dorsz pieczony w sosie śmietanowo-koperkowym
Składniki
Cytryna
Koperek
Oliwa z oliwek
Pieprz
Polędwica
Śmietana 18%
Dorsz
Sól morska
Wykonanie
GD Star Ratingloading...
Szybki pieczony
dorsz
pod pierzynką
śmietanowo
-
koperkową
, alternatywa na wigilijnym
stole
dla smażonej
ryby
… Polecam.Składniki:filety lub
polędwiczki
z
dorsza
(2 kawałki)
pieprz
cytrynowy
sól morska
odrobina
oliwy z oliwek
200 ml
śmietany 18%
pęczek
koperku
Rybę
posyp
solą
i
pieprzem
cytrynowym
,
skrop
oliwą z oliwek
. Pozostaw na 30 min aby się zamarynowała. Po tym czasie przełóż
rybę
do naczynia żaroodpornego, zasyp
koperkiem
i zalej
śmietaną
. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok 15 min. Gotowe.
Źródło:
http://gotowaniezsercem.pl/dorsz-pieczony-w-sosie-smietanowo-koperkowym
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)