Przez Marzena 19 stycznia 2018SkładnikiSkładniki na ciasto:mąka orkiszowa (lub zmieszana pół na pół pszenna mąka razowa i biała) - 1 szklankasyrop klonowy (lub inny) - 1/2 szklankimleko kokosowe (bardzo gęste) - 3/4 szklankibrązowy cukier lub kokosowy (puder) - 1/2 szklankimlekomigdałowe lub inne roślinne - 1/2 szklankicarob (karob) - 1/2 szklankisoda do pieczenia - 1 łyżeczkaproszek do pieczenia bez aluminium - 1 łyżeczkaszczypta solisok z cytryny - 1 łyżkaSkładniki na krem:mleko kokosowe (bardzo gęste) - 2 szklankisok z cytryny - 2 łyżkibrązowy cukier lub kokosowy puder - 3 łyżkiszczypta soliwanilia - 1/2 łyżeczkiPolewa czekoladowawegańska czekoladasyrop klonowy (lub inny) - 3 łyżkiwoda - 1 łyżkamaliny - 1 opakowanieInstrukcjeSuche i mokre składniki na ciasto mieszamy w osobnych naczyniach i potem dokładnie razem mieszamy.Wlewamy ciasto na wcześniej przygotowaną blaszkę posmarowaną olejem i posypaną karobem.Pieczemy w temp 350 F (180C) ok 35 min.Mleko kokosowe do kremu najlepiej dobrze schłodzić w lodówce a potem ubijać na bitą śmietanę dodając pod koniec ubijania resztę składników.Ciasto kroimy w połowie aby uzyskać dwa równe kawałki. Na jednej połowie dobrze wystudzonego ciasta kładziemy maliny, bitą śmietanę i przykładamy drugą połówką ciasta. Na samą górę wylewamy wcześniej już rozpuszczoną z wodą i syropem klonowymczekoladę (ma być lejąca).