ßßß

Składniki:Na masę serową:30 dag żółtego sera5 jajek2 łyżki majonezuNa farsz:1 pierś z kurczaka30 dag pieczarek3 łyżki farszu pieczarkowego Ole2 łyżki kukurydzy1 cebulaprzyprawy: sól, pieprz, słodka paprykaWykonanie:Masa serowa: jajka i majonez miksujemy do połączenia składników. Wsypujemy ser, mieszamy dokładnie. Masę wylewamy na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25x35cm). Masę pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Po wyjęciu odstawiamy do przestudzenia, następnie zdejmujemy papier.Farsz: piersi rozcinamy w dłuż i rozbijamy jak na kotlety, oprószamy solą, pieprzem i papryką, odkładamy. Cebulę i pieczarki kroimy w małą kostkę. Cebulę podsmażamy, dodajemy pieczarki, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy do odparowania wody. Dodajemy trzy łyżki gotowego farszu pieczarkowego oraz kukurydzy, mieszamy. Odkładamy do przestudzenia. Na upieczonym placku serowym układamy piersi tak, by przykrywały całą powierzchnię zostawiamy wolne 2cm z jednego szerszego boku. Na mięso wykładamy farsz pieczarkowy. Całość zwijamy ciasno w roladę wzdłuż szerszego boku. Roladę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia złączeniem do dołu. Roladę pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odkładamy do lekkiego przestudzenia, następnie kroimy na 2 cm porcje.