Wykonanie
«
Tarta z kremem ...
Ciasteczka orzeszki z kremem ... »Smaczne gofry, bardziej
kakaowe niż
czekoladowe ale to niczemu nie ujmuje. Jedyny minus to trzeba wyczuć ilość nakładanego ciasta do gofrownicy żeby wyszły chrupiące i wyrośnięte ale nawet te oklapusy szybko zniknęły ;) Przepis Pawła Małeckiego z książki
Cukiernia Lidla " Przepisy mistrza Pawła Małeckiego "
Składniki :3
jajka1 opakowanie
cukru waniliowego (użyłam domowego
cukry waniliowego )3 łyżki
miodu80 g roztopionego
masła160 g
mąki pszennej tortowej30 g
kakao250-270 ml
mleka1 łyżeczka
proszku do pieczeniaBiałka oddzielamy od
żółtek.
Białka ubijamy na sztywno pod koniec dodając stopniowo
cukier waniliowy, odstawiamy.
Mąkę,
kakao,
proszek do pieczenia przesiewamy.W osobnej misce
żółtka ucieramy z
miodem, powoli dodajemy roztopione
masło. Kolejno stopniowo dosypujemy
mąkę z proszkiem i
kakao oraz dolewamy
mleko.Na końcu do masy delikatnie, partiami wmieszać za pomocą łyżki ubite na sztywno
białka.Odpowiednią ilość ciasta wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy według wskazówek producenta.Smacznego :)
poniedziałek, 02 października 2017, kuchennefascynacjepoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyNutella z
kaszy jaglanejZdrowa, pyszna , idealna dla dzieciaków, które wbrew pozorom zajadają się nie wiedząc co ukrywa się w środku. Gorąco polecam !!! Przepis z bloga I
love bake .Polski tradycyjny makowiec zwijanyJeśli jesteście zwolennikami makowców zwijanych to ten na pewno bardzo Wam posmakuje. Jak zapewnia autorka bloga Moje Wypieki przepis jest tradycyjny, polski aDomowa masa makowaKupujecie masę
makową ? Ja szczerze przyznam,że nie kupowałam bo nie przepadałam za makowcami i innymi wypiekami z makowym nadzieniem. Do czasu...kiedy nabrałam
Czekoladowo -
kokosowe ciasto z
tofu. Bez pieczenia.Ciasto
miodowo-
czekoladoweNie udało mi się wziąć udziału w tegorocznym
Czekoladowym Weekendzie, bo zwyczajnie nie zdążyłam :( Ale i tak ( co prawda z poślizgiem ) upiekłam ciasto związan