Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Gniazdka na walentynki
Schab z warzywami »Cukiniowiec
Cukinia taka
droga ale moja zachcianka jeszcze większa. Nie odstraszyły mnie ceny i zrobiłam pyszne ciasto. Nie czuć
cukinii, bez obaw ciasto jest wilgotne i pyszne. Podobne do murzynka z powidłami.Składniki:500 g
cukinii startej wiórka150 g
cukru pudru ( dałam 250)400 g
mąki pszennej typ 5003 łyżki błonnika
kakao1 łyżeczka
sody oczyszczonejszczypta
proszku do pieczeniaczekolada mleczna lub gorzka jaka lubicie tak gdzieś tartej 50 g( dałam
mleczną bo taka lubię)pół szklanki
oleju2
jajka( dałam 4 bo to za mało 2)
śmietana 18% pół szklanki( dałam 12% i też wyszło)Dodatkowo:150 g
białej czekolady (lub lukru)( dałam 200 g
czekolady białej dodatkowo starłam 100 g na wiórka i posypałam kiedy zastygła)Przygotowanie:Jak wiecie najpierw obieramy
cukinie i wycinamy środki
potem ścieramy na wiórka (mamy już przygotowaną więc zabieramy się za dalszą cześć).
Cukier oraz
jaja miksujemy na puch ( masa potraja swoją objętość).Dodajemy
olej i
śmietanę, delikatnie mieszamy
łopatką. Składniki nam się połączyły więc dodajemy
cukinię i
czekoladę którą ścieramy na wiórka. Formę użyłam tym razem inną lekki kwadrat lub lekki prostokąt można . Najpierw smarujemy
masłem formę i wykładamy papierem do pieczenia teraz delikatnie "wlewamy" ciasto.Pieczemy w 170 stopniach jakąś godzinę( sprawdzajcie patyczkiem czy się upiekło każdy piekarnik jest inny). Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy rozpuszczoną
białą czekoladą i kiedy przestygnie posypujemy jeszcze wiórkami z
białej czekolady, fajnie to wygląda.
środa, 15 lutego 2017, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyPyszne korzenne ciasto z
jabłkami marchewką i
żurawinąTaka to sytuacja,źle zamknęłam zamrażalnik i
marchewka mi się rozmroziła.Toć nie zamrożę jej znowu bo nigdy tak nie robię no to połowę do
żurku poszło . Co tu zDrożdżówka z
galaretką pomarańczową i
kokosemChodziła za mną drożdżówka taka zwykła babcina pyszna .Więc zabrałam się z wieczora i oto jest dziś na śniadanie. Polecam robić dzieciom i dorosłymKanapka
cytrynowo śmietanowaWpadłam na genialny pomysł aby zrobić małe piankowe kanapeczki o smaku
cytrynowym.Rewelacja nie dość , że szybko się robi to jeszcze ładnie wygląda.Smak tO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter